В Івано-Франківській ТВК заявляють, що Чорноус таки буде в бюлетені


На політичних дебатах 21 жовтня кандидат на міськго голову Івано-Франківська Володимир Чорноус заявив у прямому ефірі, що знімається з виборів.

Заява політика викликала шквал обговорення у соцмережі. Одні підтримували його і вважали, що це благородний вчинок. Інші впевнені, що цього не варто було робити. Дехто вважає, що це ніщо інше як кулуарні домовленості та політична гра.

Кореспондент Бліц-Інфо поцікавився у секретаря міської виборчої комісії, що ж буде далі і чи доведеться виборчим комісіям у всіх бюлетенях ставити позначку "Вибув" навпроти прізвища Володимира Чорноуса.

"Зараз ніхто зніматися з виборів уже не може. Звісно, якщо щось зміниться і ЦВК зобов'яже, то будемо ставити "Вибув" на всіх бюлетенях. Проте згідно з законодавством, він мав право знятися не пізніше, як за 19 днів до виборів, а далі закон не дозволяє цього робити. Тому він все одно буде в бюлетені на виборах. А проводити агітацію чи  ні - це його особиста справа", - пояснив секретар Івано-Франківської міської виборчої комісії Богдан Хромей.

Отже зі слів голови ТВК виходить, що заява Чорноуса про зняття з виборів - це пусті слова. І не зрозуміло з якою метою кандидат це заявив, адже він прекрасно знає, що зараз його ніхто з виборів не зніме. В той же час, якщо він хотів вчинити благородно знятися на користь іншого кандидата, то чому не зробив це вчасно?