В Івано-Франківську розпочали оновлення електромереж


ПАТ «Прикарпаттяобленерго» вже розпочало перебудову муніципальних електричних мереж, які раніше належали КЕЧ району. Мова іде про виконання зобов’язання сторін, які у березні 2013 року були прописані у Меморандумі про взаєморозуміння та співпрацю у галузі покращення соціальної інфраструктури міста Івано-Франківська. Нагадаємо, ПАТ «Прикарпаттяобленерго» спільно з міською радою взялися профінансувати будівництво нових електромереж замість тих, які раніше належали КЕЧ району, а тепер є власністю м

Про це кореспондентові "Бліц-Інфо" повідомили в прес-службі ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Допоки готується розпорядження міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса щодо створення спільної робочої групи, енергетики вже розпочали перебудову муніципальних електричних мереж, які раніше належали КЕЧ району.

Наразі ПАТ «Прикарпаттяобленерго» вже будує в Івано-Франківську зовнішні електричні мережі 0,4 кВ до житлових будинків від ТП-30. Для якіснішого електропостачання було встановлено розвантажувальну трансформаторну підстанцію та реконструйовано повітряні електролінії 0,4 кВ. Загалом цей, перший етап будівництва ліній електропередавання у мікрорайоні вулиць В.Чорновола – Карпатської Січі – Галечко триватиме до кінця року і охопить 1, 3 км електромереж. Поряд з цим у 2013 році ПАТ «Прикарпаттяобленерго» має виготовити технічний проект на будівництво зовнішніх кабельних мереж 0,4 кВ до житлових будинків від ТП-320,362,РП-18 (загальною довжиною 3,15 км). 

«Створення робочої групи, до якої увійшли б представники усіх сторін – нашої компанії та комунальних підприємств, а також відповідальний за фінансування робіт з реконструкції внутрішньо будинкових мереж з міського бюджету, та представник організації, якій будуть належати ці житлові будинки і яка буде здійснювати їх обслуговування у подальшому, - пояснює заступник технічного директора ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Володимир Бондаренко, - є дуже важливим для усіх. Нам потрібен спільний деталізований план робіт із конкретними строками виконання завдань. Завданням робочої групи повинно бути розроблення та погодження плану виконання робіт, погодження переліку інженерних мереж, які потребують повного переоснащення, а також планів реконструкції внутрішньо будинкових мереж, питання чіткого фінансування тощо».