В обласному перинатальному центрі підтвердили дві смерті від коронавірусу


Про це йшлось сьогодні, 1 квітня, під час щоденного брифінгу в ОДА.

За словами в.о. голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва, з лабораторії Києва надійшли 123 результати тестів на коронавірус. З них - 65 позитивних. Зокрема, лабораторно підтверджено 5 смертей. Двоє людей - з обласного перинатального центру, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"У нас наближається пік людей, які є інфікованими. З-за кордону повернулась 21 тисяча прикарпатців. Тому звертаюсь перш за все до них -  дотримуйтесь самоізоляції, не виходьте з дому",- наголосив Федорів.

Федорів додав, що від коронавірусу померла 60-річна жінка з Коломиї, якій лягла на операцію та 37-річна породілля з Болехова. Медики повідомляли, що породілля нещодавно повернулась з Польщі та вчасно не повідомила їх про це. Втім, рідні померлої заявили, що її хвороба не пов’язана з візитом закордон, адже він був ще у листопаді.

Своєю чергою, директор Івано-Франківського ОПЦ Юрій Павлушинський додав, що з померлою жінкою мали контакти чотири людини. А інфіковані лікарі не могли її заразити.

"У всіх чотирьох контактних осіб була температура. Ми перевели їх в обсерваційне відділення. У двох з них - пневмонія. Експрес-тести показали відсутність коронавірусу. У нашої акушерки також виявили коронавірус, але вона не мала контакту з померлою, бо працювала в іншому відділені. Загалом у нас четверо медиків інфіковані, але їх не було на той час у лікарні. Ми розуміємо позицію родичів померлої та співчуваємо їм. Але нам важко сказати, де жінка могла заразитись.",- пояснив Юрій Павлушинський.

Головний санітарний лікар Івано-Франківщини Руслан Савчук додав, що всього на Прикарпатті є вісім медиків з підтвердженим коронавірусом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!