Януковича чомусь не судять за корупцію - Transparency International


У Transparency International шкодують, що в Україні немає належного розслідування корупції вищих чинів влади.

Про це заявив голова глобального антикорупційного руху TI Хосе Угас, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"В індексі сприйняття корупції за 2016 рік Україна отримала 29 балів зі 100 можливих. Це достатньо поганий результат. Тому ваша держава посідає 131-ше місце з 176 країн", - сказав він.

Найбільшим випадком корупції є діяльність колишнього президента Віктора Януковича, вважають експерти.

"Люди в усьому світі, як і в Україні, очікували потужної реакції у зв'язку з корупцією Януковича, щоб перервати ланцюг безкарності і щоб люди, причетні до корупції, були покарані", - сказав представник TI.

За його словами, в Україні є одна справа про держзраду Януковича, але немає серйозного розслідування його корупційних діянь.

"Ми були дуже здивовані, що немає жодної справи у суді проти Януковича з приводу корупції. Є лише справа про звинувачення його в державній зраді. Називають різні цифри, скільки колишній президент вивів з України, наприклад 7,5 мільярдів доларів, 12 мільярдів доларів, 40 мільярдів доларів. Навіть немає єдиної позиції щодо цього", - сказав він.

У цьому напрямі не виконують належну роботу, існує безкарність. Цю думку донесли представники Transparency International генпрокуророві та голові НАБУ.