Загинув координатор проекту «Творча криївка» Валентин Гонтар


6 серпня стало відомо про загибель координатора проекту «Творча криївка» Валентина Гонтара.

Як повідомляє Україна молода, доброволець батальйону «Донбас» Валентин Гонтар із позивним «Прапор» за нез’ясованих обставин загинув на перший день народження сина. Тіло чоловіка, що накрив собою гранату, знайшли неподалік Києва. Поліція стверджує, що це самогубство, але рідні та друзі не вірять у таку версію, пише Галичина.

Валентин Гонтар – кадровий військовий, морпіх, у якого за плечима три війни: в Придністров’ї, Африці та Україні. Жив і служив у Криму. На початку нульових батьки його з Криму переїхали на Полтавщину.

У 2014 році Валентин приїхав а Полтавщину – забрати батьків до Москви, рятуючи від «злих бандерівців».

У числі перших пішов на війну. Разом із бойовими побратимами Прапор пройшов Артемівськ, Лисичанськ, Попасну, Курахове. Під час першого штурму Іловайська, 10 серпня 2014 року, група потрапила в засідку російської дрг, у зіткненні Валентин отримав сильну контузію та серйозне поранення у руку.

Разом з дружиною Валентин створив проект Творча криївка, в рамках якого бійці проходили психологічну реабілітацію.

«Депутатський корпус та секретаріат міськради висловлюють співчуття дружині, маленькому сину, родині, друзям-побратимам та всім тим, хто знав ветерана батальйону Донбас, координатора Творчої Криївки - Валентина Гонтара. Валентин був ініціатором творчих поїздок для учасників АТО та постійно турбувався про інших бійців. Світла пам'ять!», - йдеться у повідомленні Івано-Франківської міської ради.