Лікарку з Надвірнящини першою на Прикарпатті вакцинували від COVID-19


Минулої ночі на Прикарпаття прибула перша партія вакцини від коронавірусу. Всього 22 тисячі доз, що вистачить для 11 тисяч осіб. Першими вакцинуватимуть медиків.

Перша лікарка, яка вакцинувалась на Івано-Франківщині стала завідувачка відділу екстреної невідкладної медичної допомоги Надвірнянської ЦРЛ Леся Возняк, пише коресподентка Бліц-Інфо. Лікарка наголошує, що єдиним вирішенням проблеми пандемії є вакцинація.

"Я на 99% довіряю вакцині. Я перехворіла в серпні, але твердо вирішила, що потрібно вакцинуватися. Це єдиний варіант завершення кожної пандемії в історії. Я обговорила це з рідними і вони мене підтримали. І також планують вакцинуватися. Є думка, що якщо є імуноглобулін, то вакцинуватися не потрібно. Я вважаю, що вакцинуватися таки потрібно. Я стараюся бути спокійною і не панікувати, довіряю колегам, тому йду перша і подаю приклад. Як у будь-якому препараті можуть бути побічні ефекти, але наскільки я читала про цю вакцину, вони незначні. Я тиждень готувалася: міряла температуру, зробила аналіз крові і зрозуміла, що здорова та готова бути першою. Деякі колеги ще вагаються і хочуть подивитися як я буду почуватися", - ділиться Леся Возняк.

 Медик каже, що після трьох місяців після хвороби вже можна вакцинуватися.

Після неї у Надвірнянській лікарні вакцинують ще 20 медиків з мобільних груп. Лікарі, які працюють з хворими на COVID-19, - найперші у черзі на вакцинацію.

Більше деталей, фото та відео згодом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!