Прикарпаття втратило на фронті ще двох захисників


Знову трагічні вістки з фротну прийшли на Прикарпаття.

В бою з ворогами віддали своє життя двоє Захисників з Богородчанської та Рогатинської громад, інформує "Бліц-Інфо".

Сумну звістку про загибель воїна Дмитра Гарасимовича повідомив голова Богородчанської громади Ростислав Заремба.

"Шановні мешканці громади! З глибоким сумом мушу сповістити, що у часі відбиття російської ворожої навали наша громада зазнала ще однієї важкої непоправної втрати. У Сумській області 3 лютого 2023 року загинув наш боєць-гранатометник протитанкового взводу 115-Ї механізованої бригади Дмитро Гарасимович, 1972 р.н., житель села Забережжя. Щирі співчуття рідним та близьким полеглого героя! Про час прощання з полеглим за Україну воїном повідомимо додатково. Слава Україні! Героям Слава!",- написав голова.

Віддав своє життя за краще майбутнє для кожного з нас і воїн Богдан Романчук з с.Потік. Про це повідомила Рогатинська МТГ. 

"Захисник рахував дні до 15 грудня, щоб за ці довгі місяці війни нарешті побачити вагітну дружину. Планував обов’язково приїхати на хрестини свого первістка. Навіть ім’я малечі обрав – Марко або Меланія. Але напередодні, 7 грудня, зв'язок з Богданом раптово обірвався. Довго мовчав телефон, та рідні не втрачали надію. Днями безмовну тишу стривожив дзвінок. Близьких Захисника кличуть в Одесу «на впізнання». Як виявилось згодом, жахлива звістка підтвердилась – 7 грудня солдат Богдан Романчук, розвідник 1 розвідувального відділення 3 розвідувального взводу розвідувальної роти загинув. Його серце перестало битися на острові Білогрудий, Скадовського району, Херсонської області. Разом із побратимами поліг в бою з ворожими підрозділами рф",- повідомили в міськраді.

Народився загиблий Герой 14 травня 1989 року у с.Потік. Навчався у початковій школі в рідному селі та Рогатинській гімназії ім. Володимира Великого. Відтак фахову освіту здобув у Львівській філії Дніпровського національного університету залізничного транспорту. Певний час працював на «львівській залізниці». Від студентських років також був частинкою «Спільноти Благословення» УГКЦ (першим лідером МСБ), де активно займався з молоддю. Знайомі й друзі згадують, що за життя Богдан «завжди був унікальним, не таким… в дечому бунтівним, безвідмовним, правдолюбним, гіпервідповідальним в тому, за що брався.

Війна для Богдана почалась ще задовго до 24-го лютого. Тоді, коли вперше стріляли в людей. Богдан був учасником Революції гідності. А коли рф нахабно вдерлася в Україну, активно долучився до волонтерського руху. Возив найнеобхідніше військовим у напрямку Маріуполя. Згодом Богдан Романчук чітко вирішує захищати Батьківщину у складі добровольчих формувань. Рік провів у зоні АТО. Повернувшись додому, мріяв долучитися до пожежної дружини у Рогатині, хотів пов’язати своє життя з захистом людей від стихії. Але доля розпорядилася інакше.

Спочатку наш Захисник їздив з братом на заробітки за кордон, потім познайомився з дружиною Яриною й у вересні 2020 року побралися. Та в життя знову вдерлася війна. Коли 24 лютого вся Україна прокинулися від звуків вибухів, у хаосі великого міста Богдан шукав транспорт, щоб дістатися на Рогатинщину. 26 лютого у формі, з рюкзаком, він прямував додому, щоб піти у військкомат. 28 лютого 2022 року Богдан знову добровольцем попрямував на фронт. Був у найгарячіших точках.

Коли зв'язок з Богданом Романчуком обірвався, рідні до останку вірили у краще... Коли народиться його первісток, то зі слів рідних знатиме, що батько - Герой.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!