Зі Сходу на Захід мандрує виставка художника Віктора Гонтаріва “Малярство”


Зі Сходу на Захід мандрує виставка художника Віктора Гонтаріва “Малярство”. Твори харківського митця презентували в Івано-Франківську. В експозиції – два десятки картин. Започатковують колекцію полотна “Відлига” та “Золота Україна”.

Розлогі полотна Віктора Гонтаріва вражають різною тематикою. Від похмурих заходів сонця до зображень жінок у вигляді русалок. Тут немає яскравих кольорів, але присутній глибокий підтекст, кажуть ті, хто знав художника особисто. Розповідають, творити у модерному стилі автор почав не одразу, пише ТРК ВЕЖА.

Заслужений художник України, Академік мистецтв України Віктор Гонтарів народився та творив на Слобожанщині. Окремий цикл робіт присвятив ілюструванню творів Миколи Гоголя. У своїх роботах завжди підкреслював любов до України.

Віктор Гонтарів зумів створити власний стиль. Митці називають це “гонтарівською” системою живопису. Кажуть, його школа потужної живописної рефлексії. Створений майстром механізм образотворчості долає не лише географічні світи, а й соціокультурні та політичні меридіани.