Цьогоріч центри зайнятості працевлаштували більше 33 тисяч прикарпатців


З початку року за сприяння служби зайнятості роботу отримали більше 33 тис. осіб, в тому числі більше 10 тис. зареєстрованих безробітних.

Служба зайнятості Івано-Франківщини істотно спростила пошук роботи і зробила його більш зручним, використовуючи інноваційні технології. Тепер претендентам досить увійти на офіційну сторінку Івано-Франківського обласного центру зайнятості в YouTube або Facebook і переглянути актуальні відеовакансії. Роботодавець зможе переглянути відеорезюме кандидатів і знайти саме такого фахівця, якого потребує.

З метою стимулювання створення нових робочих місць, в першу чергу для осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, роботодавцям надавалась компенсація витрат єдиного соціального внеску. Таким чином, з початку року працевлаштовано 589 безробітних, в тому числі 217 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. Завдяки отриманню одноразово допомоги по безробіттю 123 особи відкрили власну справу.

Для допомоги у здобутті і вдосконаленні професійних знань, умінь та навичок за сприяння служби зайнятості організовувалось професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. Навчання здійснювалось під замовлення роботодавців або для самозайнятості людини, тобто провадження підприємницької діяльності. З початку року 5,9 тис. безробітних підвищували конкурентоспроможність на ринку праці.

Для забезпечення додаткової матеріальної підтримки у період пошуку основного місця роботи до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 10,0 тис. осіб.