Антимонопольний комітет оштрафував франківське комунпідприємтсво


Адміністративна колегія Івано-Франківського обласного територіального відділення оштрафувала комунальне підприємство «Муніципальна інвестиційна управляюча компанія»

А саме, за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді застосування різних цін до рівнозначних угод із покупцями без об’єктивно виправданих на те причин.

Як зазначає прес-служба держустанови, справу про порушення розпочато за результатами розгляду звернення мешканців міста Івано-Франківська.

Як встановлено відділенням, підприємство подало на затвердження виконавчого комітету міської ради скориговані тарифи на послуги з поточного ремонту внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання, гарячого водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації.

Однак, розрахунок тарифів здійснено підприємством не для всіх будинків, які знаходяться в його управлінні, а тільки для  окремих 89-ти будинків, стосовно яких також проведено коригування тарифу на послуги з прибирання прибудинкових територій, у зв’язку із уточненням їх площ.

Скореговані тарифи були затверджені рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та введені в дію з 02.04.2015.

КП «МІУК», подавши до виконавчого органу міської ради розрахунки щодо коригування тарифу на послугу з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем для мешканців окремих будинків, в той час як для інших споживачів тариф на цю послугу не скориговувався, вчинило дії дискримінаційного характеру, які призвели до нерівного ставлення до мешканців міста, які є споживачами послуг підприємства.

Порушника зобов’язано здійснити відповідні перерахунки за послугу з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання, гарячого водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації, мешканцям будинків, стосовно яких проведено коригування тарифу.