Голові прикарпатської Просвіти закинули паразитування на славі колишніх поколінь


Сьогодні відбулося засідання комісії облради з питань гуманітарної політики на якому серед іншого заслухали звіт Просвіти за 2013-16 роки.

Очільник організації Степан Волковецький прозвітував про виконання попередньої програми, роботу яка була виконана за цей час і проведені заходи. Зокрема за 2013-16 роки на "Просвіту" з обласного бюджету було виділено 2 млн. 169 тис. 144 грн.

Варто зауважити, що під час свого виступу Степан Волковецький досить грубо звернувся до очільника департаменту освіти ОДА з вимогою "слухати про що він говорить".

Така фамільярність обурила депутата облради Сергія Адамовича, який зробив зауваження Волковецькому. Мовляв, він не має права так звертатися до людей. І якщо хоче, щоб його слухали - то потрібно старатися зацікавити своїми словами.

Окрім того, депутат висловив свої сумніви щодо доцільності фінансування "Просвіти" з обласної казни.

"В мене є подвійне ставлення. З одного боку "Просвіта" і  справді є дуже важливою для українського суспільства. Але... Я вважаю, що гроші громадським організаціям мають виділятися шляхом конкурсу. Оскільки "Просвіта", яка працювала в 30-50-х роках в часи Польської держави не отримувала підтримки, але вона тоді дійсно гуртувала українство. А тепер маючи державну підтримку, ви хочете все більшого фінансування. Чим ви кращі за інші громадські організації? Тим що паразитуєте на славі колишніх поколінь? Я говорю, як є", - звернувся Сергій Адамович. 

На це Волковецький почав обурюватися, що депутат його образив такими звинуваченнями.

"Я вважаю себе ображеним Сергій Васильович і вимагаю вибачень за "паразитуючих" від вас. Все таки я старший за вас і прошу мене поважати! І взагалі це некоректний вислів", - заявив просвітянин.

Сергій Адамович погодився, що висловився досить грубо. Тож, перепросив. Проте зауважив, що керівники організації варто робити хоч щось, аби "Просвіта" стала цікавою. 

Варто зауважити, що це вже не вперше цього року обласні депутати піднімають питання щодо доцільності фінансування Просвіти. Зокрема раніше Бліц-Інфо писав діяльність "Просвіти" на Прикарпатті: Суспільна необхідність чи викинуті "на вітер" гроші?