Прикарпатські спортсмени і депутати обурені, що Карабін далі керує дитячою спортшколою


Минулого тижня на сесії облради хвилю обговорень викликало призначення директора Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

Зокрема, спортивна громадськість виступила проти перепризначення на цю посаду екс-регіонала Мирослава Карабіна. До депутатів тоді звернувся відомий прикарпатський спортсмен Назар Павлів і розповів, чому ця кандидатура є неприйнятною. Слова спортсмена підтримав і депутат облради Святослав Никорович, який запропонував зняти питання з розгляду взагалі, мотивуючи це тим, що ця людина взагалі не має морального права претендувати на таку посаду.

Проте депутати вирішили не відкладати це питання і поставили його на голосування. В підсумку з 60 народних обранців тільки депутат Сергій Басараб підтримав повторне призначення Карабіна. Проти призначення чиновника проголосували 25 прикарпатських обранців, 28 утримались від прийняття рішення, а 6 не голосували. В підсумку обласна рада прийняла рішення про звільнення Мирослава Карабіна з займаної посади.

Від моменту прийняття рішення минув уже тиждень, проте Бліц-Інфо з власних джерел стало відомо, що чиновник і далі ходить на роботу та є виконуючим обов’язки керівника закладу. 

У розмові з журналістом депутат облради Сергій Адамович обурюється, адже перебування Карабіна на посаді виконуючого обов’язки після голосування в облраді, є ігноруванням з боку ОДА рішення найвищого представницького органу області. Адже Мирослав Карабін відзначився, як яскравий прихильник влади Януковича і призначення його як виконуючого обов’язки, на думку депутата, йде всупереч політиці люстрації.

В той же час прикарпатський стронгмен Назар Павлів зауважив, що не розуміє, як Карабіна планує втриматися на цій посаді після того, як облрада сказала свою думку.

«Ця людина не заслуговує займати таку посаду. Я чув, що хочуть проводити якийсь конкурс, щоб таки призначити його директором. Проте, тут рішення має приймати тільки голова ОДА, адже саме він призначає і керівника і виконуючого обов’язки. Звісно при погодженні депутатів обласної ради», - вважає спортмен.

Назар Павлів також зазначає, що серед спортивної громадськості ходять слухи нібито Карабін активно збирає підписи на свою підтримку серед працівників школи .

«Така особа, яка дозволяє собі в перерві сесії ходити і погрожувати депутатам на все здатна. Можу уявити, які методи він застосовує до підлеглих маючи важелі впливу на колектив, адже в.о. може звільняти з посади. Ще раз наголошую, що не розумію, як можна придумувати якісь «махінації», якщо сесія відбулася і цю кандидатуру не прийняли. Проте мені самому цікаво доки це буде тривати і чим завершиться», - каже силач.

Варто зауважити, що кореспондент Бліц-Інфо так і не зміг отримати коментар стосовно цієї ситуації в департаменті освіти ОДА.