Прокуратура закрила справу студента франківського ВНЗ, який вчинив смертельне ДТП в Києві


Прокуратура Києва закрила кримінальне провадження проти 21-річного киянина Станіслава Толстошеєва, якого підозрюють у смертельному ДТП на Лівобережній. Юнак навчався в ІФНТУНГ в Івано-Франківську.

Про це в коментарі ЛІГА.net повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

“Результати експертиз підтвердили, що під час цієї події водій перебував у стані, коли він не контролював себе, тобто підтвердився непритомний стан підозрюваного, що він не контролював своїх дій і не міг на них вплинути. Тому, за результатами отриманих експертиз та інших слідчих дій, прокурор прийняв рішення, як передбачено законом, про закриття кримінального провадження “, – повідомила Максимець.

За її словами, стан, в якому підозрюваний перебував у момент ДТП, характеризується як судомний припадок. При цьому, прес-секретар столичної прокуратури підкреслила, що результати експертиз підтвердили – у момент ДТП Толстошеєв не перебував у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Нагадаємо, 9 січня у Києві на Лівобережній позашляховик Mersedes влетів у піцерію, пробивши стіну закладу. Літня жінка від отриманих травм померла на місці, а 62-річного чоловіка госпіталізували до медичного закладу з травмами голови. Журналіст Дмитро Гнап написав, що водієм джипа є Станіслав Толстошеєв – син бізнесмена Андрія Толстошеєва з Дружківки Донецької області, та повідомив, що два роки тому Толстошеєв-молодший уже скоїв ДТП і уникнув покарання.

Шевченківський районний суд Києва 15 січня обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 137 тис. грн. Прокуратура просила збільшити розмір застави до 5 млн грн, але суд відхилив клопотання.