За минулу добу в тенета шахраїв потапило ще троє прикарпатців


Не переведуться у нас пройдисвіти, допоки люди не перестануть діяти необдумано. А поліція постійно інформує та застерігає людей бути обережними у спілкуванні з невідомими та не вірити їх інформації.

Однак, мешканка Галицького району, вочевидь не знала про подібні шахрайства, які кояться останнім часом. Коли мобільний аферист зателефонував до неї з повідомленням про чергову аферу вона йому повірила. Той повідомив, що вітає її з виграшем автомобіля за котрий потрібно заплатити певний відсоток від вартості автівки. Жінка, не тямлячи себе від радощів, погодилась на умови та перерахувала на вказаний рахунок 12 300 гривень, проте свого призу так і не отримала, інформує прес-служба нацполіції в області.

Ще однією жертвою аферистів стала 40-річна жителька Снятинського району. До потерпілої на мобільний телефон зателефонував невідомець, який представився працівником банку. Під час спілкування з жінкою, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом заволодів її коштами в сумі 7 116 гривень.

Цього ж дня з аналогічним повідомленням до поліції звернулась жителька міста Івано-Франківська. За такою ж схемою зловмисник видурив у 58-річної жінки 10 тисяч гривень, знявши гроші з її банківської карточки.

За кожним зверненням потерпілих від шахрайських дій працівники прикарпатської поліції здійснюють заходи щодо розкриття цих злочинів. Проте правоохоронці застерігають краян бути пильними і не довіряти свої фінансові справи незнайомцям. Шахраї вдаються до різних вигадок та способів, щоб ввести в оману потенційних потерпілих. І уже від кожного особисто залежить чи вдасться зловмисникам реалізувати свої злочинні задуми.