Наслідки вчорашньої негоди на Рогатинщині: 10 знеструмлених сіл, зірвані дахи та повалені дерева


1 серпня о 14:15 до ДСНС в області поступило повідомлення про те, що с. Фрага Рогатинського району близько 14.00 години негода, що пронеслася селом наробила багато шкоди.

Про це повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Так, в результаті погіршення погодних умов (сильний дощ, гроза, місцями град, при грозі шквалисте посилення вітру), за попередніми даними:

 - знищено дерев’яну конструкцію та металеве покриття даху ЗОШ I-II ступенів площею 850 м.кв;

- пошкоджено покриття сільського клубу (шифер) площею 20 м.кв;

- пошкоджено металеве покриття церкви площею 40 м.кв.;

- пошкоджено металеве покриття 2 житлових будинків площею 200 м.кв.;

- повалено 5 дерев.

- пошкоджено посіви сільськогосподарських культур в селах Княгиничі ( 260 га гороху) та с. Приозерне (47 га ріпаку).

На території району  було знеструмлені 10 сіл, а саме: Черче, Дегова, Підкамінь, Фрага, Дички, Заланів, Любша, Виспа, Мельна, Підбір`я.

Станом на  21.00 повністю без електропостачання залишається 2 населені пункти, частково - 3 населені пункти.  На місце ліквідації працює 4 бригади РЕМУ в кількості 20 чоловік.

Працівниками пожежно-рятувальної служби надано допомогу по розчищенню автодороги Івано – Франківськ - Львів в с. Фрага від залишків покриття та накриття школи, впалих дерев та повалених опор. До ліквідації наслідків стихії було залучено  28 чол. 6 одиниць техніки, з них 6 чоловік та 2 од. техніки  ДПРЧ-16  м. Рогатин У ДСНС в області.  На місці події працює МОГ Рогатинського РВ, працівники Рогатинського РЕМ, поліція, органи місцевого самоврядування та місцеве населення.

Потерпілих та травмованих немає. Збитки встановлюються. Проводиться збір і уточнення інформації.