У Харкові видали словник практичного спрямування «Мова чудова» Ольги Уліщенко


Україна сьогодні переживає переламний момент, період становлення та відродження української культури. Тож редактор видавництва Vivat Ольга Уліщенко, створила унікальне видання, що не підтримає тенденцію відродження української культури, сприятиме вдосконаленню та популяризації державної мови, але й слугуватиме зміцненню кордонів суверенної України. Адже мова — це осередок культури нації, що згуртовує суспільство.

Кожен громадянин України має вільно володіти державною мовою на високому рівні, у цьому наша сила та міць. Рядки класика, іменитої сучасниці Ліни Костенко це підтверджують: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову…»

Довідник з української мови «Мова чудова» Ольги Уліщенко — це скарбничка мовного надбання українців. Довідник поділено на дев’ять розділів, які відповідно висвітлюють дев’ять частин мови. У кожному розділі доступно й наочно, за допомогою лаконічних роз’яснень та ілюстрацій, подається правильне вживання лексем, у яких носії мови найчастіше роблять помилки. У ній зібрано найсуттєвіші поради до найчастіше вживаних лексем та висловів. До найбільш вживаних лексем подається широкий ряд синонімів, антонім, омонімів. Урізноманітнюють та забарвлюють сприйняття правильних лексем ілюстрації художниці Ірини Потапенко, які наочно демонструють різницю лексем, що співставляються або подібні за звучанням чи значенням. Такі малюнки сприяють ефективності запам’ятовування правильного слововживання. Адже всім відомо, що методи асоціацій та візуалізації завжди підвищують ефективність запам’ятовування.

Відмінністю довідника «Мова чудова» з-поміж всього розмаїття вже існуючих словників є нестандартність та креативність викладу. Родзинками словника є рубрики: «Антисуржикові сторінки», «Цікаві факти», «Швидка допомога», «Слово про мову» тощо.

Ольга Уліщенко —досвідчена редакторка та упорядник мовних словників. Саме за її редакції вийшли нормативні словники з української мови: «Російсько-український словник сталих виразів», «Словник труднощів української мови» та безліч інших. Авторський словник «Мова чудова» рахується її десятим мовним довідником.

Дізнайтесь про розмаїття та велич української мови — зазирніть у словник професіонала видавничої справи Ольги Уліщенко «Мова чудова».