Прикарпатців застерігають від шахраїв


Аби не стати їх жертвами поліція попереджає громадян бути уважними і обережними при спілкуванні із невідомими особами, які намагаються одержати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток чи нібито «вирішують» питання про уникнення кримінальної відповідальності родичів потерпілих.

Минулої доби жертвою шахраїв став франківчанин. Зловмисники, використовуючи шахрайську схему, видурили в чоловіка 10 тисяч гривень, інформує прес-служба нацполіції в області.

За схемою «телефонний дзвінок від нібито працівника банку» під приводом підключення акції "Банкінг", шахрай дізнався банківські реквізити персональних даних та зняв з рахунку 53-річного місцевого жителя вказану суму.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення особи-шахрая та місця його перебування.

Поліція Прикарпаття вкотре попереджає: не дозволяйте шахраям ошукати себе!

Наголошуємо, що справжні працівники банку не запитують про пін-код чи іншу інформацію стосовно Вашого карткового рахунку, це протизаконно!

Не надавайте реквізити ваших банківських карток на веб-сторінках сумнівних сайтів.

У жодному разі не перераховуйте кошти на рахунки невідомих людей!

Якщо Вам телефонують незнайомі особи і представляються вашими рідними, просять чи вимагають перерахувати кошти, в будь якому разі не робіть цього. Одразу ж зателефонуйте їм, переконайтеся, що з ними все гаразд, або перевірте інформацію у поліції до того як переказати кошти.