Тимчасова комісія сказала своє слово про незаконну забудову озера


Тимчасова контрольна комісія винесла рішення по будівництву поблизу міського озера ПП «ВАМБУД».

За словами голови комісії Віталія Мерінова, комісія зробила напрацювання щодо будівництва, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Маємо одне плідне напрацювання по будівництву ВАМБУДу. Думаю, що всі будуть задоволені ним. Ковальчук пропонував будівництво трьох будинків і облаштування скверу. Ми знайшли компроміси, тож будівництва трьох будинків не буде, зараз є збудований будинок на 7 поверхів», - зазначив Мерінов.

Опісля він зачитав пропозицію комісії щодо незаконної забудови навколо міського озера.

Тож депутатам міськради пропонується підтримати розподіл земельної ділянки "за кадастровим номером 2610100000:24:001:0097 на дві окремі ділянки розміром 0,9 та зміну їхнього цільового призначення в рамках Секції В (землі житлової та громадської забудови) та Секції Е (землі рекреаційного призначення)".

Водночас проекті бюджету на 2017 рік передбачити кошти на облаштування зеленої зони розміром 0,9 га.

Натомість ПП «ВАМБУД» пропонують внести зміни у проект будівництва, яке зводилось на території ділянки за кадастровим номером 2610100000:24:001:0097 та передбачити будівництво одного багатоквартирного житлового будинку з паркінгом та об’єктами для занять фізичною культурою та спортом».

"Пропозиція, яку озвучили, є компромісною”, – зазначив активіст Тарас Случик.

Водночас депутат-свободівець Сергій Адамович запропонував поділити 0,3 на 1,58  га без зміни цільового призначення.

«Якщо ми зараз розділимо на 0,9 та 0,9 то через два роки там будуть будинки», - впевнений Адамович.

Подискутувавши, Мерінов оголосив перерву. Депутати вирішили напрацювати з активістами спільне рішення.

Порадившись, голова комісії виніс на голосування перше напрацьоване звернення. Однак депутати не проголосували за нього. Водночас пропозицію Адамовича підтримали всі четверо присутніх членів комісії. Тож саме цю рекомендацію запропонують розглянути на сесії міськради.