77-річний прикарпатець готується до Чемпіонату світу з легкої атлетики


Стати чемпіоном ніколи не пізно. 77- річний прикарпатець готується до міжнародних змагань з легкої атлетики. Навчальна пара з фізкультури для івано-франківських студентів. Її проводить викладач-рекорсмен.

Молодь від Івана Файчака – у захваті. Фізична культура для більшості з них – улюблений предмет. Тут байдики ніхто не б’є. І на лаві не відсиджується. Студенти поспішають в аудиторію. А викладач – залишається. У нього – своє тренування.

І так – щодня. Мінімум – по три години. 77-річний спортсмен готується до змагань своєї мрії – Чемпіонату світу у Південній Кореї. Досягненням ветерана легкої атлетики заздрять його молодші колеги. Для них Іван Ількович – кумир.

Медики – пенсіонера підтримують. Але радять – спортом … не зловживати. Максимум – 2 години на день. Адже напружене тренування може нашкодити здоров’ю.

На змагання сивий рекордсмен їде за свої кошти. Бо «ветеранський» спорт в Україні – особливо не фінансується. Такі – реалії, – пояснює ще один рекордсмен Назар Павлів. Донедавна богатир був функціонером обласного управління молоді та спорту. І сам неодноразово вирушав на турніри за власні гроші.

Та попри фінансові труднощі, пенсіонер впевнений у собі. І налаштований уже за кілька тижнів підкорювати Сеул.