Більшість захисних споруд в області підготували до можливих надзвичайних ситуацій


Із 832 перевірених працівниками управління ДСНС України в області захисних споруд 34 готові до використання в умовах надзвичайних ситуацій, 520 обмежено готові та 279 не готові.

Таку статистику озвучив на нараді в облдержадміністрації начальник відділу державного нагляду та контролю управління Віктор Іваницький.

«Найбільша кількість неготових захисних споруд в Богородчанському, Калуському, Косівському районах, місті Івано-Франківську, − зазначив він. − За порушення норм безпеки складено 92 адміністративних протоколи».

На нараді, яка проводилася за участю першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Басараба, заслухали інформацію представників окремих підприємств області, на балансі яких перебувають захисні споруди. Виступаючі поінформували про стан цих будівель та заходи з приведення їх до належного рівня. Представникам підприємств рекомендували розглянути питання про виділення додаткових коштів для впорядкування захисних споруд, а також провести об'єктові навчання для працівників.