Бойовики-ісламісти атакували російську базу в Сирії – ЗМІ


Російська база в Сирії піддалася першим ударам бойовиків-ісламістів з установок РСЗО Град.

РФ в Сирії ризикує опинитися в пастці бойовиків-ісламістів і свого давнього супротивника з Північного Кавказу, повідомляє «Инопресса».

Зокрема, за даними кореспондента Die Welt Альфреда Хакенбергера, бійці ісламістської організації Ахрар аш-Шам під гучні крики «Аллах акбар!» обстрілюють нову російську військову базу Хмаімім під Латакією, звідки бомбити сирійських повстанців відправляються російські бойові літаки.

«Їх мета – зовсім не позиції армії сирійського президента Башара Асада і не конкуруючі збройні формування, а Росія», – йдеться в репортажі.

Обстріл російського аеродрому з установок Град, як передає автор, почався тиждень тому з довколишніх гір, у вихідні його інтенсивність посилилася. Гради були захоплені ісламістами на складах сирійської армії.

Всього за один день по аеродрому було випущено 49 снарядів, повстанці «хотіли потрапити по злітній смузі, але з точністю у них не дуже», йдеться в статті. Всього два снаряди вибухнули поряд з авіабазою.

Як відомо, 30 вересня, Росія почала військову операцію в Сирії, завдавши авіаудару по п'яти містах. За словами представників Міноборони РФ, метою авіаударів є бази Ісламської держави, проте, опозиційні Башару Асаду повстанці, повідомили, що удари наносяться по їх позиціям.