Чиновники назвали дві головні проблеми перевезень на Прикарпатті


Сьогодні, 20 травня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого комісія заслухала питання про якість пасажирських перевезень в області, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директор департаменту промисловості та інфраструктури ОДА Сергія Подошви, щороку близько 100 млн. пасажирів користуються послугами залізнично-автомобільними послугами.

Він виокремив дві проблеми, які є в області. Перша – пільгові перевезення.

«Найбільшою проблемою у нас є пільгові перевезення. Наразі у області є понад 350 тисяч пільговиків. Якщо загальна кількість перевізників є 350 то ми минулого року половина з них отримали компенсації. Водночас цьогоріч всі перевізники перевозять за власні кошти пільговиків І та ІІ категорії», - розповів чиновник.

Тож вирішенням даної проблеми чиновники вважають, що потрібно ввести адресну дотацію. Водночас представник спілки учасників АТО запропонував запровадити автоматизацію перевезень.

Другою ж проблемою за словами чиновника є здійснення нелегальних чи напівлегальних перевезень.

«Якщо раніше практикували такі перевезення «Мерседесами» на 18 місць, то зараз почали ще й легковими автомобілями, що мають до 8 посадочних місць. Шляхом рейдового моніторингу ми намагаємося їх виявляти», - додав Подошва.

Водночас голова комісії Віктор Шевченко вважає, що для того щоб люди їздили автобусами, а не на таксі потрібно покращити якість автобусних перевезень.

Подискутувавши комісія вишила перенести питання на наступне засідання та викликати на нього перевізників, контролюючий орган та працівників поліції.