Демарш з конфузом. «Самопоміч» заявила, що її пропозиції не чують і покинула сесію Івано-Франківської облради


Сесію Івано-Франківської обласної ради після перерви майже одразу покинула фракція «Самопомочі». А саме, під час розгляду питання «Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2016 рік», по якому доповідав заступник директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Володимир Іллійчук.

Керівник фракції «Самопомочі» Тарас Виноградник заявив, що облдержадміністрація не чує його однопартійців, адже всі їхні пропозиції були проігноровані. Тож фракція «Самопомочі» на знак протесту вирішила не продовжити роботу на сесії і покинути залу засідань.

Така заява здивувала голову обласної ради Олександра Сича.

«Я нікого не захищаю, але в бюджеті розвитку передбачили 950 тисяч гривень на капітальний ремонт покрівлі Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2. Таку пропозицію депутатським запитом подав депутат від «Самопомочі» Святослав Никорович. Тож напевне не варто говорити, що пропозиції вашої фракції не чують», - звернувся до Виноградника Олександр Сич.

На таке уточнення  Сича хтось із депутатів з-залу запропонував забрати ці гроші на інші об’єкти.

У відповідь Виноградник заявив, що гроші дають не фракції, а громаді, тож нехай «Батьківщина» йде в район і пояснює, чому забрали гроші.

На це вже зреагував представник від Батьківщини Олександр Левицький, який в той час підійшов до мікрофону.

«Дякую за рекламу «Батківщини» від «Самопомочі», але пропозиція забрати гроші надійшла не від наших депутатів. Так співпало, що я підійшов до мікрофону, щоб поцікавитись чи у бюджеті розвитку врахували пропозицію депутата від «Самопомочі» Сергія Коцюра. А саме, щодо реконструкцію приміщення Центру надання адміністративних послуг в м. Коломия, на яку мали закласти 750 тисяч гривень. Так сталось, що мій колега Коцюр за станом здоров’я не зміг взяти участь у сесії. А оскільки мене було закріплено за округом у Коломиї, тож цікавлюся, чи пропозицію мого колеги було враховано. Підкреслюю, що це пропонував не я, а мій колега із «Самопомочі», - зауважив Левицький.

Втім, незважаючи на ці аргументи від колег фракція «Самопомочі» покинула залу засідань.