Депутати Прикарпаття проситимуть парламент повернути гроші в обласний бюджет


Сьогодні на засіданні депутатської комісії з питань формування фінансів, цін та бюджету обговорили звернення до Верховної ради, щодо змін в законодавстві.

Прикарпатські депутати не задоволені тим, що через зміни в законодавстві обласний бюджет втратив 116 млн. Такі втрати в головному фінансовому документі Прикарпаття зумовлені тим, що через зміни до бюджетного кодексу, кошти екологічного податку будуть поступати у спеціальний фонд обласного бюджету. Це дуже розбалансовує скарбницю, адже екологічний податок складає 32% в доходах її загального фонду, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Другою проблемою, на яку звернули увагу члени бюджетної комісії у зверненні, є фінансування професійно-технічної освіти. Адже згідно ЗУ "Про державний бюджет", тепер кошти на утримання закладів профтехосвіти повинні виділяти обласні бюджети, а це додаткові 55 млн. грн.

Саме тому обласні обранці вирішили звернутися до центральних органів влади з вимогою повернути ці кошти в обласний бюджет.

Проте, як зауважив присутній на засіданні комісії голова облради Олександр Сич, у тексті звернення потрібно більш чітко визначити свої вимоги.

"В останньому абзаці звернення потрібно написати: "Звертаємося з вимогою до Верховної Ради України скасувати ЗУ "Про внесення змін до бюджетного кодексу України, щодо цільового спрямування екологічного податку" та внести зміни до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2016 рік" та передбачити відповідний фінансовий ресурс місцевим бюджетам на фінансування профтехосвіти. Або зобов'язати Кабінет міністрів передбачити цільову дотацію на погашення видатків втрачених у  загальному фонді обласного бюджету", - запропонував Сич 

Члени комісії одноголосно підтримали запропоновані зміни до Звернення і проголосували про винесення цього документу на сесію обласної ради.