Детутата та секретаря міськрад на Прикарпатті підозрюють у незаконному збагаченні


Івано-Франківською обласною радою розглянуто подання прокурора Прокуратура Івано-Франківської області.

До дисциплінарної відповідальності притягнуто керівника обласного комунального підприємства «Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» Чорного В.М. - оголошено догану.

Посадовець порушив вимоги статті 36 Закону України «Про запобігання корупції» - протягом 30 днів після призначення на посаду не передав в управління іншій особі ТзОВ «Західтехінвентаризація» де він є засновником.

Згідно із статутом товариства, предметом діяльності є технічна інвентаризація, паспортизація та оцінка житлових і нежитлових будівель і споруд, інших об’єктів державної, колективної та приватної власності, незалежна оцінка майна та нерухомості.

Порушення усунуто.

Окрім того, у співпраці представників Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» та прокуратури Івано-Франківської області під час опрацювання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено невідповідності даних щодо задекларованої вартості майна, а саме: житлових будинків, машин, земельних ділянок, грошових та інших активів депутата Івано-Франківської міської ради, з наявною податковою інформацією, на загальну суму майже 7 млн грн, інформує Генпрокуратура.

Аналогічні невідповідності встановлено у декларації секретаря Коломийської міської ради, на загальну суму 6,3 млн. грн.

За фактом набуття вказаними особами у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, розпочаті кримінальні провадження за ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення), досудове розслідування у яких на даний час триває.