Для франківських школярів підготували цікаву програму відпочинку та оздоровлення


Таборування, походи та мовні курси… Івано-Франківська мерія пропонує місцевим школярам провести літні канікули весело та змістовоно.

Департамент молодіжної політики розробив план оздоровлення учнів упродовж 3-х місяців у заміських відпочинкових комплексах. Перші півсотні путівок отримала обдарована молодь. За успіхи у навчанні. Подбала міська влада і про соціально-незахищені категорії населення. Це понад сотню дітей – сиріт. В пріоритеті діти захисників України, повідомляє ВЕЖА.

Цього року івано-франківські школярі також мають можливість відправитися на відпочинок закордон. В мерії наголошують про необхідні документи для таких поїздок, адже їх потрібно підготувати заздалегідь. Окрім того, в місті діють пришкільні табори. В галузевому Департаменті констатують, з роками вони втрачають популярність. Відтак і їхня чисельність зменшується.

На санітарно-курортному лікуванні перебуває понад сотню дітей . Це -діти пільгових категорій, які мають суттєві проблеми зі здоров’ям.

В мерії внесли деякі пропозиції стосовно літнього дозвілля. Чиновники запропонували організувати курси рідної мови та відпочинок для людей похилого віку.