До Дня незалежності в Івано-Франківську підсвітять катедру


А також відкриють після капітального ремонту вулицю Богдана Хмельницького.

Про це під час оперативної наради у міського голови розповів директор департаменту житлового-комунального господарства Михайло Смушак, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами головного комунальника, вони планують посилено прибирати місто, адже під час масових заходів набагато більше засмічують вулиці. Також встановляють біотуалети неподалік місця проведення концертів. Водночас посадовець повідомив, що департамент ЖКГ провів тендер та придбав нові, спеціалізовані турнікети.

"Це такі, як просила поліція. Раніше нам їх катастрофічно не вистачало. До Дня незалежності підрядник має доставити ще 30 нових турнікетів", - зауважив Смушак.

Водночас, Смушак повідомив, що проводитимуть посилене чергування з Муніципальною інспекцією, аби убезпечити від стихійної торгівлі в центрі Франківська.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків також доручив провести безсіди у управителями, аби посилити роботу з прибиранням.

 «А ще попрасуйте прапори. У вас чоловіки є?», - жартома звернувся Марцінків до комунальника.

Смушак відповів, що попрасують. За його словами, в місті буде розвішено майже дві тисячі малих прапорців.

Нагадаємо, на початку серпня департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради оголосив конкурс на підсвітку фасаду Архікатедрального і Митрополичого Собору Воскресіння Христового.