Доба в АТО: 26 обстрілів, 1 боєць ЗСУ травмований


Ситуація у районі проведення АТО залишається складною. На різних ділянках лінії зіткнення російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати Мінські домовленості застосовуючи артилерію, танкове озброєння та міномети.

Минула доба відзначилася ускладненням обстановки на Луганському напрямку. Тут, ще за дня, ворог вів вогонь із озброєння танка, БМП, 120-ти і 82-мм мінометів та гранатометів у районі Троїцького. Уже за темної пори доби противник випустив 20 снарядів калібру 152-мм по оборонних укріпленнях біля Причепилівки, а з 82-мм мінометів вів вогонь по оборонцях Новоолександрівки та Луганського. На цьому ж напрямку противник активно застосовував і піхотне озброєння. Захисників Луганського російські найманці неодноразово обстрілювали з озброєння БМП, а опорні пункти біля Станиці Луганської, Світлодарська, Новотошківського, Кримського, Новолуганського і Богуславська незаконні збройні формування обстрілювали здебільшого із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, інформує прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку, у вечірню пору, епіцентр збройної нестабільності перемістився з Приазов’я у передмістя Авдіївки. Загарбники з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали декілька ділянок на підступах до цього прифронтового міста та у районі Кам’янки.

Загалом, за минулу добу, по усій лінії зіткнення ворог здійснив 26 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. У 16-ти випадках наші військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів із зброї не забороненої Мінськими домовленостями.

У результаті ворожих обстрілів 1 військовослужбовець сил АТО отримав бойову травму. Він доставлений до військово-медичної установи.