Долинські школярі відправили першу партію кришечок для допомоги воїнам АТО


Дитячі руки складаються у молитві, дитяча пісня, музика і слово линуть до Бога – за нас, за Україну, за мир, за воїнів, що в холодні зимові дні мерзнуть в окопах, по коліна в снігах та болоті.

Наші діти – справжні патріоти і підтверджують це не лише словом, а ділом, пише Долинська міська рада.

У рамках акції  Благодійного фонду громади Долини по збору кришок долинські дітлахи не пасуть задніх.  Акція стартувала у Долині більш ніж  місяць тому, аби убезпечити довкілля від таких шкідливих предметів, як пластикові відходи та заодно допомогти воїнам АТО. Проект, ініційований благодійним фондом «Громади міста Долина» активно підтримує Долинська міська рада. За дорученням міського голови, КП «Комунгосп» подбало про виготовлення металевих контейнерів для збору пластику, які розмістили у школах міста. Першою таким контейнером оснастили школу №6, яка вже має позитивний досвід у сортуванні сміття. Сортуючи відходи, учні усвідомлюють, що долучаються до великої справи. Пластикові пляшки та кришечки перетворяться на гроші, які спрямують на протези чи інші потреби для воїнів АТО . Учням така ідея також до вподоби. Школярі приносять пластикові відходи навіть з дому. В рамках проекту планується охопити усі школи в районі.

 «Перша партія вже відправлена, – розповідає координатор Благодійного фонду громади Долини Леся Тисяк – Мураль. Знаємо, кому цього разу будемо допомагати. Це хлопчина з Коломиї з осколковою ампутацією правої верхньої кінцівки. Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до акції, а особливо школам, які активно долучаються до збору кришечок – учні Долинської  спеціалізованої шостої школи, Яворівської та Вишківської ( зібрали більше тисячі закривок, найктивнішими стали учні 6 класу, а особливо Юрій Нагорняк), а також  пластунам,  учасникам гурту «Дивоцвіт» за збір та сортування кришок. Нагадуємо, що акція триває і до неї долучитись може кожен охочий.