"Довічникам" у Франківську продемонстрували фільм про права людини


25 листопада осіб, котрі відбувають покарання в секторі максимального рівня безпеки для тримання чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі Івано-Франківської УВП № 12 відвідали представники обласної організації “Молода просвіта” (Євгенія Бардяк) та Української Гельсінської спілки з прав людини (Юрій Вацик).

Засудженим показали фільм “Точка відліку”, який розповідає про ресоціалізацію колишніх в’язнів та життя на волі, інформує прес-служба управління ДПтС України в Івано-Франківській області.

Перегляд стрічки відбувся в рамках роботи кіноклубу Docudays UA. Перед показом фільму засуджені поспілкувалися з відвідувачами. Юрій Вацик, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини говорив про правовий статус осіб, які відбувають кримінальні покарання в місцях позбавлення волі.

За словами керівника громадської організації “Молода просвіта” Євгенії Бардяк, важливо, щоб люди, які тримаються у в’язниці також розуміли суть прав людини і щоб їхня правообізнаність спрямовувалася як на власний захист, так і на не порушення прав інших осіб.

Заступник начальника Івано-Франківської УВП № 12 Степан Гурик відмітив: “Ми тісно співпрацюємо з громадською організацією “Молода просвіта”, представники якої подібні заходи проводять в установі не вперше. Організація перегляду документальних фільмів про права в’язнів, надання консультацій з правових питань – такі заходи дещо урізноманітнюють буденність тюремного життя засуджених, особливо тих, які відбувають довічний термін покарання. Нині в установі тримається 18 осіб, засуджених до довічного позбавлення волі.”