Франківців кличуть ставати громадськими інспекторами і контролювати паркування


Сьогодні, 18 липня відбулися громадські обговорення щодо затвердження проложення Про громадських інспекторів благоустрою.

Зокрема йдеться про те, щоб уповноважити громадських інспекторів благоустрою правом на складання протоколів у справах про адміністративні правопорушення щодо паркування, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Цим документом буде регламентовано, хто і на яких умовах може бути громадськими інспекторами.

"У нас сьогодні є серйозна проблема з хаотичним паркуванням. Хоча в місті є визначені ділянки для платного паркування, проте постійно виникають проблемні ситуації з власниками авто. Саме тому ми і хочемо залучити громадськість для контролю за паркуванням", - пояснює заступник начальника УТІЗ Андрій Гіглюк.

Вимоги до кандидатів на громадських інспекторів:

  • вік від 18 років
  • бажання здійснювати громадський контроль за паркуванням транспорту
  • заява на ім'я міського голови (у довільній формі)
  • рекомендація від ГО, ОСББ чи ін. громадського утворення 

Опісля на кандидатів очікує співбесіда у профільного заступника міського голови.

Призначення на посаду громадського інспектора повинен проголосувати виконком. Тоді всім інспекторам роздадуть посвідчення.  

Як зауважує Андрій Гіглюк, освіта кандидатів не має значення, проте під час співбесіди будуть перевіряти елементарні навики і знання щодо транспорту і паркування.

Для початку планують прийняти 10 інспекторів терміном на один рік. Опісля за результатами їх діяльності вирішать чи продовжувати співпрацю з цими інспекторами і чи продовжувати добір.

Загалом інспектори будуть складати складати протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів згідно статей 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) та 152 ч.1 (Порушення правил паркування транспортних засобів) Кодексу України про адміністративні порушення і подавати їх до адміністративної комісії при  виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради  для притягнення винних до відповідальності.

Про початок конкурсу УТІЗ повідомить на сайті міста та у ЗМІ.