Франківець чотири місяці крав кондиціонери зі складу, де колись працював


Мешканець Івано-Франківська протягом чотирьох місяців приїжджав до складу, де колись працював та крав по два кондиціонери.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. Як зазначається, 16 березня Івано-Франківський міський суд виніс вирок жителю Івано-Франківська, .обвинуваченому за ч.3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна вчинене повторно, поєднане з проникненням в приміщення)

Чоловік раз на місяць з травня до серпня 2017 на власному автомобілі «Рено Мастер» приїжджав до складського приміщення компанії «Експерт-Клімат», проникав всередину та щоразу виносив по два кондиціонери. Загалом, він викрав вісім кондиціонерів на суму близько 66 тисяч гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Ключі від складського приміщення у нього були, оскільки раніше працював там. В результаті чотирьох поїздок викрав вісім кондиціонерів, які належали ТОВ «Експерт-Клімат» та якими він розпорядився на власний розсуд. Щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

При ухваленні вироку суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу винного, який одружений, має на утриманні малолітню дитину, раніше несудимий, злочин вчинив вперше, негативно ставиться до вчиненого,відшкодував шкоду, відсутність претензій з боку потерпілого, думку потерпілого про несуворе покарання обвинуваченого, висновок досудової доповіді органу пробації, з якої вбачається, що чоловік може виправитися без позбавлення волі та не становить високої небезпеки для суспільства, обставини, що пом'якшують та обтяжують покарання. До обставин, що пом'якшують покарання обвинуваченого суд відніс щире каяття у вчиненому, добровільне відшкодування шкоди. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого встановлено не було.

У підсумку, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання - три роки позбавлення волі. Але на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування покарання у виді позбавлення волі, встановивши йому випробувальний термін на один рік.

Також зобов'язав стягнути з франківця в користь держави 4454 грн. 60 коп. за проведення експертиз.