Франківські освітяни зайво витратили понад 750 тисяч гривень


Порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 755 тис. грн виявили фахівці Держфінінспекції в Івано-Франківській області під час планової ревізії Управління освіти і науки МВК.

Як повідомили Бліц-Інфо в прес-службі обласної Держфінінспекції, в управлінні за завищеними ставками переказали єдиний соціальний внесок із заробітної плати, що призвело до зайвого витрачання 488 тисяч гривень.

Також місцевий орган влади безпідставно витратив 190 тисяч гривень із загального фонду на покриття витрат підприємців, які надавали послуги з харчування учнів.

Окрім того, в управлінні зайво виплатили заробітну плату. Також за завищеною вартістю оплатили ремонтно-будівельні роботи, понаднормово списали матеріальні цінності. Це призвело до втрати 55 тисяч гривень.

"За допущені порушення 28 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, а до управління застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань і попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства", - зазначають в Держфінінспекції.

Про результати ревізії повідомлено прокуратуру Івано-Франківської області.