Франківський університет співпрацюватиме з литовськими науковцями


Нещодавно науковці ІФНМУ в складі української делегації з Прикарпаття з робочим візитом побували в Каунасі, що в Литві, де відвідали Республіканську клініку та Литовський університет наук про здоров’я.

ІФНМУ представили: проректор з наукової роботи Ігор Вакалюк, начальник відділу міжнародних відносин Віталій Осадець, професор кафедри хірургії стоматологічного факультету Ігор Чурпій, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Михайло Винник, доценти кафедри дитячих хвороб ПО Ольга Бобрикович та Людмила Гаріджук.

Основною метою поїздки науковців ІФНМУ було продовження договору про співпрацю, а також пошук нових шляхів у цьому керунку. «В результаті переговорів ми отримали позитивне рішення щодо співпраці у таких напрямках: обмін студентами у рамках програми Erasmus+, обмін викладачами на стажування як у Республіканській клініці, так і в університетській клініці з різних напрямків, – розповідає Ігор Вакалюк. – Зокрема, йшлося про психологічну та фізичну реабілітацію, адже в литовських клініках функціонують дуже потужні реабілітаційні блоки. Також домовилися про співпрацю в галузі викладання медсестринства, пошук спільних наукових проектів».

Проректор зауважує, що литовських медиків і науковців зацікавило дослідження вчених ІФНМУ стосовно медичних аспектів довгожителів Прикарпаття.