Футбольні пристрасті на Франківщині: судді розбили ніс, а журналістці погрожували розправою


Зверненням до медиків та правоохоронців завершилася для одного із суддів чергова гра чемпіонату з футболу Городенківського району. За третє-четверте місця змагалися команди ФК «Стрільче» та ФК «Семенівка».

В суботу в Стрільчі із рахунком 5:0 перемогли господарі. В неділю із рахунком 4:2 також перемогли господарі, але в підсумку «бронза» дісталася ФК «Стрільче", пише Репортер.

Що більше підігріло вболівальників — чи спиртне, яке продавалося в крамниці, що в приміщенні спортивної роздягальні, чи відстоювання інтересів своїх команд, але вони поводилися під час матчу неадекватно. Свої претензії до суддів висловлювали в нецензурній формі. Дійшло до рукоприкладства. Як результат — одному із суддів зламали ніс.

Гра вважається такою, що відбулася, пише Газета “Край”.

Погрожували й журналістці газети «Край» Любові Левінській. Не витримавши напруги, вона покинула матч після першого тайму.

Семенівка належить до Раковецької сільської ради. Її голова Юлія Тимків обурено розповіла про витягування районною федерацією футболу коштів на суддів:

«Натомість районна федерація футболу не дбає за якість суддівства. Під час першого тайму гри в Семенівці одному із суддів стало зле, він упав, його трусило. Я не можу аналізувати саму гру й суддівство. Була лише на другому таймі. Чула, як обурювалися вболівальники. Щодо магазину, то він дійсно розміщений в одній із роздягалень на стадіоні. Ми домовилися зі власниками, щоб під час ігор спиртне не реалізували. Зовсім закрити крамницю не можемо, бо є надходження сільській раді від оренди. Є гіркий досвід, що закриті приміщення розкрадають, як то сталося з другим поверхом будинку на стадіоні. Все розтягли».

Голова районної федерації району Олексій Григорів зауважив, що не був на грі у Семенівці і не може коментувати інцидент. Минулих вихідних у Городенківському районі було проведено низку матчів чемпіонату району із футболу. Боротьба за перше-другі місця між командами «Обрій» (Чернятин) – «Перспектив» (Рашків) пройшла інтелігентно й без ексцесів, завершившись чемпіонством «Обрію».

«Команди району були поділені на дві групи, — розповів Григорів. — На оплату роботи суддів кожна сільська рада перерахувала по 300 грн. А от на стикові ігри роботу суддів оплатили додатково. В понеділок відбулося засідання дисциплінарної комісії, на якому розглянули згадані ігри. Постраждалий суддя не прибув, бо їздив до судмедексперта у Снятин. За правилами, порядок на стадіоні має забезпечувати сільська рада-господар матчу. Вони ж повинні дбати й про охорону суддів.  Щодо крамниці на стадіоні в Семенівці, то є сигнал, що того дня там продавали пиво чи навіть горілку – з-під прилавка».

Любов Левінська ж розповіла про справжнє дикунство на стадіоні. Вболівальники були наелектризовані й лиш чекали моменту, щоб виплеснути свої емоції.