Газовики закликають прикарпатців подати показники споживання газу


Для того, щоб оплачувати лише за спожиті куби газу, споживачам необхідно щомісяця 1 числа фіксувати показання свого лічильника газу і передавати їх газовій компанії з першого по п’яте число.

Передати показання приладу обліку можна любим зручним для споживача способом:

1 За допомогою СМС на короткий номер 7104. У повідомленні необхідно вказати номер рахунку та показання лічильника у форматі: ХХХХХХХХХХ YYYYY, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр особового рахунку, YYYYY – показання лічильника (до 5 цифр). Між даними особового рахунку і показаннями необхідно ввести пробіл. Після відправлення повідомлення споживач автоматично отримує відповідь: «Ваші показання прийняті та оброблені. Дякуємо». Якщо клієнт отримав відповідь «Невірний формат», це означає, що дані, які він надіслав, вказані не коректно. Йому необхідно їх перевірити та повторити спробу.

2 Зафіксувати показання в Особистому кабінеті на сайті 104.ua. Для реєстрації кабінету необхідно вказати номер особового рахунку і суму останнього платежу. Детальну інструкцію як зареєструватися в Особистому кабінеті, читайте на сайті 104.ua у розділі «Як зареєструватися».

3 За номероми контакт-центру 0342-591-104, 067 65 65 104 за допомогою IVR . Користуючись підказками голосового меню, необхідно ввести номер особового рахунку та показання.

4 Електронною поштою contact@if.104.ua, вказавши номер особового рахунку або ПІБ та адресу.

5 Зателефонувавши в контакт-центр, який працює без вихідних з 8.00 до 20.00 год., без обідньої перерви.

Споживачам варто перевірити, чи зафіксовані передані ними показання лічильника в розрахунковій системі. Найзручніше це зробити через Особистий кабінет на сайті 104.ua або зателефонувавши в контакт-центр (т. 0342-591-104, 067 65 65 104).

Передані  показання відобразяться в системі, не відразу. В залежності від способу передачі – на це знадобиться від кількох годин (при передачі через Особистий кабінет на сайті 104) до 5 робочих днів (електронною поштою).
 
"Щомісячне передавання показань лічильника газу допоможе уникнути розбіжностей між розрахованим та фактично спожитим об’ємом газу", - зазначають у "Івано-Франківськгазі".