Голова облради Олександр Сич говорив з високопосадовцем Угорщини про пожвавлення економічних відносин


Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з міністерським комісаром Угорщини Грежом Іштваном.

У складі делегації на Прикарпаття також приїхали Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Бугайло Йожеф, заступник Генерального консула Віда Ласло, директор Угорсько-Української торгової промислової палати Кота Дьордь та директор міжнародної транскордонної співпраці Татроі Агнеш, інформує прес-служба обласної ради.

Очільник облради подякував міністерському комісарові за допомогу, яку надає Угорщина українським дітям, батьки яких захищають державний суверенітет на Сході України та реалізацію проектів Почесним Консульством в області. І висловив сподівання на активізацію економічних відносин.

"Досвід Угорщини дуже цінний для нас і ми хочемо, щоб ви ним поділилися в усіх аспектах – соціальному, економічному, політичному. Хотілося б пожвавити економічні, бізнесові відносини, а також співпрацю в галузі освіти, науки. Я на посаді голови обласної ради готовий зробити все для того, щоби створити сприятливу атмосферу для таких усесторонніх контактів", - сказав Олександр Сич.

Грежа Іштван запевнив, що Угорщина відкрита до співпраці з Україною. Доказом цього, за словами міністерського комісара, є фінансова підтримка будівництва греко-католицької каплички на Львівщині. Окрім цього, угорський уряд готовий взяти участь у встановленні в Івано-Франківську пам’ятника подіям 1956 року в Угорщині.

"Поряд із співпрацею у сфері культури і освіти, ми відкриті і до пожвавлення економічних відносин. Великою допомогою у цій справі буде те, що у липні в Генеральному консульстві в Ужгороді почне працювати фахівець з цього питання", - зауважив Грежа Іштван.

В ході розмови Олександр Сич також висловив сподівання у налагодженні тісної співпраці між Угорщиною та прикарпатськими університетами. Зокрема в частині напрацювання та реалізації міжнародних наукових проектів. А також налагодження співпраці з комунальним підприємством "Пам’ять" щодо вшанування пам’яті угорських солдатів на теренах області.