Голову облради Олександра Сича просили посприяти у працевлаштуванні переселенців


Голова обласної ради Олександр Сич провів особистий прийом громадян. За допомогою до очільника облради звернулося близько чотирьох десятків мешканців Івано-Франківщини.

Традиційно, найбільше звернень стосувалися надання матеріальної допомоги на дороговартісне лікування, інформує прес-служба облради. Окрім цього, люди шукали підтримки і сприяння у вирішенні земельних та житлових питань, виділенні спецавтомобіля для інваліда – ветерана ОУН-УПА, тощо. Окремі відвідувачі порушували різноманітні суспільні проблеми та питання соціальної несправедливості. 

Вкотре прикарпатці порушили тему фінансування професійно-технічної освіти та пільгових перевезень. Фінансової підтримки просили і громадські організації на пошиття спальних мішків для військовослужбовців, які захищають цілісність держави на Сході України. Також люди зверталися із проханням посприяти у працевлаштуванні вимушених переселенців з окупованих територій.

Левова частка питань, з якими звертаються виборці до голови обласної ради, не належать до компетенції найвищого представницького органу області.

"Найчастіше буває так, що ми людям надаємо консультації, бо, як правило, питання, з якими вони звертаються, не належать до нашої компетенції. Ми радимо як правильно поступити, до кого звернутися. В свою чергу самі звертаємося в ті органи влади, від яких залежить вирішення питання. Безпосередньо обласної ради мало питань стосується. Ну скажімо, надання матеріальної допомоги, виділення земельних ділянок учасникам АТО. Кожна заява розглядається і має свого адресата. І потім заявник обов’язково отримає відповідь щодо його питання," – резюмував Олександр Сич.