Голий, босий і у вінку. Начальник обласного УДАБІ зареєстрував "Таврію", причеп і скромний депозит


На сайті Національного Агентства з питань запобігання корупції з’явилася електронна декларація начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області Ігор Мусіловського.

Так, згідно з документом, очільник ДАБІ Прикарпаття їздить на автомобілі ЗАЗ «Таврія» 1997 року випуску. Також у його розпорядженні є причіп «Дністер», 2007 року випуску. пише Побудовано.

Жодної земельної ділянки, нерухомості, об’єктів незавершеного будівництва, цінних паперів і корпоративних прав Ігор  Мусіловський не задекларував.

Минулорічний дохід начальника ДАБІ області склав 218 242 гривні. З них заробітня плата складає 202 тисячі. 15 тисяч – допомога на дитину.

Ще 1 166 гривень – проценти в Приватбанку. Там в нього є гривненвий депозит на 16 215 UAH.

Нещодавно депутати Івано-Франківської облради заявили, що хочуть почути звіт керівництва обласного Держархбудконтролю. Начальник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області Ігор Мусіловський втретє не з’явився на засідання депутатської комісії Івано-Франківської облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

"Минулого разу ми просили, щоб прибув начальник ДАБІ в області, його не було, сьогодні ми бачимо, що він знову проігнорував засідання комісії. Добрим прикладом співпраці чиновників з депутатами є управління юстиції, які прийшли і були готові відповісти на всі питання, а архбудконтроль на сьогодні банально переховується від депутатів. Хіба важко керівнику зі своєю свитою прийти на комісію і сказати, що у нас все добре", – обурився тоді депутат обласної ради Сергій Федорців.

На розгляд комісію з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади подали скаргу ТОВ "Полярис Інвест" щодо незаконного скасування декларації на будівництво об’єкта у Яремче. За словами директора Євгена Сегіна після оформлення договору купівлі-продажу незавершеного будівництва у Яремче, ТОВ "Полярис Інвест" звернулося у ДАБІ, щоб переоформити параметри будівництва. Компанія планувала звести багатоповерховий житловий будинок з вбудованими приміщеннями медичного та оздоровчого призначення.

"Десь з березня почали виникати незрозумілі рухи зі сторони Держархбудінспекції", – заявив Сегін. За його словами на будівництво кілька раз приходили невідомі люди з перевіркою, щось фотографували, але висновків цих перевірок оприлюднено не було.

 

"Жодного повідомлення щодо усіх перевірок, складених актів нема, – обурився директор "Полярис Інвест". – І так півроку вони ходять-не ходять, ходять-не ходять". Тож скасування декларації стало для дирекції компанії великою несподіванкою.

 

"10 травня нам декларацію зареєстрували. А потім 16 вересня її скасували, ми так і не розуміємо на підставі чого", – зауважила заступник директора будівельної компанії.

 

Оскільки начальник управління ДАБІ Ігор Мусіловський на засідання комісії не прийшов, а його заступник не в курсі всіх нюансів, депутати вирішили не приймати рішення по цьому питанню.

 

Нагадаємо, літом 2016 року трапився інцидент за участю начальника УДАБІ в Івано-Франківській області.  Ігор Мусіловський виштовхав за двері свого службового кабінету відеооператора "СтопКору".

 

"Мої колеги у рамках підготовки розслідування про численні порушення будівельного законодавства на об'єктах у місті направили в ДАБІ офіційний запит на коментар, однак так і не отримали відповіді. Відтак ми навідалися до керівника інспекції особисто. Ігор Мусіловський журналістам не зрадів і після першого ж запитання накинувся на відеооператора та виштовхав його за двері", - розповідає подробиці інциденту журналіст Сергій Медяник.

 

Журналіст запитав у посадовця про його статки і невідповідність рівня офіційних доходів стилю життя, уточнюють стопкорівці. Під час розслідування журналісти з'ясували, що Мусіловський живе у будинку з юридично неіснуючою адресою, а його дев'ятнадцятирічна донька, судячи з фото у соцмережах, їздить на дорогій іномарці.