Холод, дощ і навіть сніг: Якої погоди чекати прикарпатцям на Великодні свята


На календарі середина весни, проте погода за вікном не зовсім відповідає календарній. Після кількох тижнів тепла на Прикарпаття прийшла холодна дощова погода.

Синоптики попереджають, що на Великодні свята прикарпатцям не варто чекати тепла і тепліше вдягатись. Тож Бліц-Інфо пропонує поглянути, якою буде погода на Великдень та у Великодній тиждень. 

Зокрема у суботу,15 квітня на Прикарпатті очікується хмарна з проясненнями погода без опадів. Вночі можливі заморозки (до 5°с морозу у повітрі), вдень 2-14о тепла.

На Великдень, 16 квітня прикарпатцям варто очікувати на дрібний дощ, який розпочнеться вранці, після полудня може посилитися, але до вечора повинен скінчитися. Температура вночі 5-7о тепла, вдень 8-10о тепла. 

У понеділок, 17 квітня погода покращиться, зокрема дощу не буде і на небі з'явиться сонечко. Проте на температуру повітря це суттєво не вплине. Вночі стовпчик термометра опуститься до 0о , а вдень температура буде від 4о до 10о тепла.

У вівторок, 18 квітня з самого ранку і до пізнього вечора йтиме дрібний дощ. Теспература повітря від -1о до 3о вночі, та від 2о до 8о вдень.

Як повідомила синоптик Наталка Діденко, за попередніми прогнозами, з 19 квітня очікується серйозний, потужний та тривалий заток холодного повітря. Денна температура не перевищуватиме +10 градусів, а вночі ймовірні "нулі" і навіть нижче.

При поєднанні опадів та такої низької температури, тобто, близько нуля і нижче, можливий мокрий сніг.