Калуську ТЕЦ вивели зі складу «Укрінтеренерго»


Міністерство енергетики та вугільної промисловості вирішило виділити зі складу державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» відокремлений підрозділ «Виробнича філія державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» «Калуська теплоелектроцентраль» та створити на його базі державне підприємство «Калуська теплоелектроцентраль - нова».

Відповідний наказ підписав Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, пише Галичина.

«Забезпечити проведення в установленому законодавством порядку, на конкурсних засадах, незалежну оцінку майна ДП «Калуська ТЕЦ - нова» для формування його статутного капіталу та надати до Міненерговугілля відповідні матеріали (висновок експерта стосовно вартості майна підприємства та звіт про оцінку вартості майна з незалежною рецензією)», - йдеться у наказі.

Працівників відокремленого підрозділу попередять про реорганізацію підприємства.

Довідка: Установлена електрична потужність Калуської ТЕЦ становить 200 МВт, теплова потужність - 590 Гкал/г.

Калуська ТЕЦ забезпечує електроенергією і теплом як промисловий комплекс, так і житлово-комунальний сектор міста Калуш. ТЕЦ відпускає електроенергію  ДП «Енергоринок», а теплову енергію - ТОВ «Карпатнафтохім» і місту Калуш  (КП «Водотеплосервіс»).

На сьогоднішній день на Калуській ТЕЦ виконуються роботи з переведення станції на спалювання вугілля в якості основного палива. 

ТЕЦ входить до складу «Острова Бурштинської ТЕС», що працює в синхронному режимі з об'єднаною енергосистемою країн Європи ENTSO-E.