Канадський науковець на Косівщині цікавився вівчарством


Днями у Косівському районі перебував науковець, викладач Монреальського університету (Канада, провінція Квебек) Хасрат Арджуменд.

Канадський експерт відвідує Україну в рамках проведення дослідження щодо розвитку місцевих традицій, пов’язаних з використанням природно-рекреаційного потенціалу та їхньої ролі у сталому місцевому розвитку, співпрацює на теренах Івано-Франківської області з молодіжною громадсько-екологічною організацією «Наш дім — Манява». Метою зустрічі стало обговорення з представниками місцевих громад їхніх традицій щодо розвитку вівчарського господарства, притаманного для Карпат та гірських регіонів.

Під час зустрічі з фермерами у с. Середній Березів Михайлом Баранським і Степаном Маликом, які активно займаються вівчарством, застосовують унікальні технології виготовлення сирів з овечого молока, д-р Х.Арджуменд відзначив, що Косівщина має чудові умови та значний потенціал для розвитку вівчарства, зокрема, у частині організації замкнутого циклу виробництва продукції.

Проблеми розвитку даної сільськогосподарської галузі на теренах Косівського району професор Монреальського університету побачив у недостатній популяризації наявного потенціалу. Звернув увагу представників місцевої влади на важливість міжнародної сертифікації існуючої продукції.