Керівник ДМС Прикарпаття пішов у відпустку, аби залишитись з правами?


Сьогодні, в Івано-Франківському міському суді мали розглянути адмінпорушення щодо начальника обласного управління ДМС Сергія Саїва.

Як відомо, чиновника зупинили нетверезим за кермом. Подія трапилась на вулиці Незалежності, передає кореспондент Бліц-Інфо. До поліції надійшло повідомлення про підозрілу автівку, що виїхала від одного із розважальних закладів Франківська. За кермом перебував Сергій Саїв. Патрульні запідозрили, що він п'яний, тож запропонували пройти тест на "Драгер". Кажуть, у чоловіка були всі ознаки сп'яніння: запах алкоголю з рота, тремтіння рук, порушення координації та мови, різка зміна кольору обличчя. Та начальник обласного управління ДМС пройти тест відмовився, не поїхав він з копами і до медзакладу. Тож поліцейські у присутності двох свідків склали адмінпротокол за статтею 130 КУпАП (відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп'яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів, що розцінюється як керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння). 

Слід зауважити, автівку чиновника не евакуювували, бо далі її повів пасажир, що пройшов перевірку на "Драгері" і був тверезим.

Тож, сьогодні, 20 березня суд мав визначити вину Сергія Саїва у цьому адмінпорушенні. До слова, санкція статті передбачає штраф понад 10 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами протягом одного ріку. Втім, засідання перенесли, адже до суду надійшла заява з проханням перенести розгляд справи. Саїв пояснив, що з 15 березня перебуває у відпустці та проходить лікування за межами області. Треба зауважити, дане адмінпорушення можна розглядати без порушника, втім Саїв повідомив, що хоче брати участь у судовому розгляді. Тож просить перенести засідання. У підсумку суддя Лев Кишакевич призначив нову дату - 11:00 4 квітня.