Кіберполіція затримала "чорного реєстратора", який переписував майно на себе


Таким чином реєстратор присвоїв майна на понад 21 мільйон гривень. Наразі чоловіку повідомлено про підозру.

Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими Івано-Франківського відділу поліції, під процесуальним керівництвом Івано-Франківської місцевої прокуратури, викрито реєстратора у несанкціонованій зміні інформації в державному реєстрі. Про це повідомляє пресслужба Кіберполіції.

Встановлено, що посадовець, використовуючи особистий ключ, вчиняв несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах та автоматизованих системах. Надалі відбувалася зміна власників об’єктів нерухомості без їх відома та згоди. Сума завданих збитків становить понад 21 млн грн.

Правоохоронці провели ряд обшуків. Вилучено документи, що підтверджують причетність фігуранта до кримінального правопорушення та інші речові докази.

На теперішній час зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!