Лише один двієчник: Активісти оцінили роботу франківських депутатів


Сьогодні, 19 квітня в Івано-Франківську презентували результати оцінки діяльності депутатів міськради з листопада 2016 року до аналогічного часу 2017 року.

За словами директора ГО «Центр політичних студій» Віталія Світлика, компанія з атестації депутатів місцевих рад є новою. Вона передбачає не тільки критику, а й конкретні рекомендації, для того, щоб вони могли покращити свою роботу, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За основу атестування активісти брали обов’язки депутатів – участь у роботі засідань і комісій, кількість запитів та виступів під час засідань сесій, прийом громадян, подання звітів, декларацій, запитів та інше.

«Ми побачили, що багато депутатів не заявляють про конфлікт інтересів. Вони мовчки витягують карточки та не голосують, однак це не правильно, адже за законом вони мають про це заявити», - зауважує Світлик.

Загалом депутатів оцінювали за 21-м критерієм. Оцінки їм виставляли за п’ятибальною системою.

Керівник ініціативи Михайло Джогола розподає, що серед депутатів не виявилось жодного «відмінника». Проте більшість з них справились на «добре». Зокрема,  9 депутатів за результатами атестації отримали оцінку 4, 12 – відпрацювали рік на 3, і лише один депутат отримав оцінку 2. Ним став позафракційний депутат Ігор Саварин.

«В порівнянні з іншими містами депутати звітують про використані кошти, присутня інформація про звіти, подані всі декларації. Однак на сайті міської ради не повністю подана біографічна довідка. За цим критерієм всі депутати отримали трійку», - зазначає активіст.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!