Майстер-класи та лекції, але - без медовухи: У Франківську пройде фестиваль меду


Протягом двох днів – 22-23 липня в Івано-Франківську проведуть I міжнародний фестиваль «Меди Прикарпаття – 2017».

Про це йшлося сьогодні, 19 липня на прес-конференції присвяченій фестивалю, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

На фестивалі будуть представлені пасічники зі всієї України та з-за кордону. Зокрема, будуть три делегації з Польщі, Литви. Загалом у фестивалі візьмуть участь близько 60 пасічників.

«Проведення фестивалю це не тільки культурна програма, а й залучення туристів, представлення місцевого виробника та нові інвестиції», - зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Голова спілки пасічників Прикарпаття Іван Юсько зауважив, що в області нараховується понад 11 тисяч пасічників.

Гостей свята чекають цікаві семінари та лекції від видатних пасічників та науковців галузі, а також  різноманітні майстер-класи, розваги та смаколики. На фестивалі відвідувачі зможуть продегустувати різні сорти меду та продукцію бджільництва, вироблені на Прикарпатті, вибрати і придбати вподобані.

Керівниця рекламно-інформаційного ценрту Зоряна Підхомна зазначає, що на фестивалі не продаватимуть медовуху, а тільки сартифіковану продукцію.

«Своїм мистецтвом і знаннями будуть мати змогу поділитися досвідчені бджолярі, а початківці отримають безцінну інформацію, що стосується розведення та догляду за бджолами, отримання різних видів меду, загального облаштування пасіки і багато іншого», - зазначають організатори.