Меленькому Максимчику з Франківська терміново необхідні донори крові


Дворічному Максимкові необхідні донори з 2 групою крові, резус (+). Хлопчик з березня 2017 року знаходиться на лікуванні з діагнозом гострий лімфобластний лейкоз.

На даний момент він проходить другий протокол лікування. Протокол щойно розпочався, а вже необхідні вливання плазми через низький рівень фібриногену - білкового компоненту, який відіграє важливу роль під час кровозупинення. Інакше подальше лікування хіміотерапією буде неможливим.

"Після трьох вівторкових хімій і невтішного результату аналізів крові Максимкові два дні поспіль вливали плазму. Крім плазми синочок отримав ще одну хімію і зараз є потреба у плазмі знову. Зараз він вже не такий активний, швидко втомлюється", - розповідає мама хлопчика Ліля.

Детальніше про стан Максимка можна дізнатися у групі: https://m.facebook.com/groups/202916190196713

Гострий лімфобластний лейкоз - це патологічний злоякісне новоутворення в кровотворній системі. Захворювання бере початок в кістковому мозку, де відбувається утворення у великих кількостях лейкоцитів (незрілі білі кров'яні тільця). Гострий лімфобластний лейкоз абсолютно контролює процеси росту, рівномірного оновлення, а складне дозрівання всіх клітин людини втрачається.

Щоб здати кров необхідно запланувати кроводачу через Кабінет донора. Після успішної здачі крові чи її компонентів просимо підтвердити свою кроводачу в системі ДонорUA, а також в реєстратурі потрібно вказати, що здаєте для Равренчука Максима, Івано-Франківська обласна дитяча лікарня, онкогематологічне відділення. Таким чином ми можемо контролювати потребу в крові чи її компонентів і вчасно допомогти!