Мешканці Набережної просять встановити світлофор чи острівець безпеки на небезпечному переході


Мешканці вулиці Набережна просять встановити світлофор чи острівець безпеки неподалік будинку Набережна 2, навпроти автосалону Mitsubishi.

Як розповіла кореспонденту Бліц-Інфо місцева мешканка пані Анастасія, дорожній знак там встановлений, проте розмітки на дорозі немає.

"Доводиться дуже довго стояти, щоб перейти дорогу. Рух в цій ділянці дуже насичений. Машини їдуть з усіх сторін, тож переходити тут дорогу дуже небезпечно. В той час, коли одні машини зупиняються і пропускають, інші- на всій швидкості летять. Світлофор дозволить відрегулювати рух транспорту та пішоходів, що допоможе уникнути ДТП і дасть змогу пішоходам безпечно перейти дорогу. Крім світлофора можна ще поставити "лежачого поліцейського", або хоча б острівець (як перед мостом на Галицькій)", - переконана жінка.

Також пані Анастасія, зазначила, що дамба - це відпочинкова зона, тут гуляє багато діток та дорослих, тренуються спортсмени, а у весняно-літній період тут взагалі безліч людей. 

Як пояснив у коментарі кореспонденту Бліц-Інфо начальник управління транспорту і зв'язку Олег Ганчак, це питання може вирішити тільки комісія з безпеки дорожнього руху.

"Ми готові винести це питання на розгляд комісії. Запрошую мешканців зайти у 202 кабінет і написати заяву. Оскільки на письмові звернення ми реагуємо відразу. Чергове засідання комії на наступний тиждень і якщо буде письмова заява, ми виїдемо на місце та розглянемо ситуацію. Опісля порадимося з поліцією, як краще виправити ситуацію. Тоді вже будуть доручення, хто що має зробити", - пояснив чиновник.