Міська лікарня вже вдруге отримала грант на утеплення фасаду


Кошти напрявлять на енергозберігаючі заходи в полікнійніках, які найбільше цього потребують.

Подбати про пацієнтів. Міська клінічна лікарня вже вдруге отримала грант на утеплення фасаду. В рамках програми енергоефетивності від Фонду ГІС. Сума фінансування становить 2.5 мільйони гривень. Кошти напрявлять на енергозберігаючі заходи в полікнініках, які найбільше цього потребують. В керівництві ЦМКЛ стверджують, деякі медзаклади збудовані ще в радянську добу. Тому потребують негайної реконструкції, інформує ТРК ВЕЖА.

На конкурс муніципальних закладів керівництво ЦМКЛ подали заявку ще 4 роки тому. За грантові кошти медикам вдалося утеплити фасад центрального корпусу, замінити вікна і двері на енергозберігаючі. А також утеплити операційну палату. Ці заходи дозволяють заощаджувати на енергоносіях понад мільйон гривень щорічно, кажуть в ЦМКЛ. Ці кошти медики тепер витрачають на більш нагальні потреби лікарні. 70 відсотків виконаних робіт оплачено з міського бюджету.

Представники Фонду задоволені виконаною роботою в центральній лікарні. Кажуть, українцям бракує знань та навиків в управлінні енергоресурсами в медзакладах. Відтак новий грантовий конкурс націлений саме на модернізацію медичних закладів.

Конкурс енергозбереження в лікарнях триватиме до кінця листопала. Участь в програмі можуть брати всі центральні лікарні України.