На Франківщину вирушила ще сотня дітей з Херсонщини, батьки яких несуть службу в АТО


Сьогодні, 25 квітня, близько 100 дітей бійців АТО із різних районів Херсонської області вирушили на відпочинок на Івано-Франківщину.
Це вже друга група дітей, які з початку року отримали можливість провести десять днів на Прикарпатті, повідомляє Херсонська ОДА.
 
Про їх відпочинок у родинах прикарпатців домовились керівники Херсонської та Івано-Франківської областей.
 
Хлопців та дівчат розмістили в два зручні автобуси, щоб вони з комфортом дісталися до місця призначення. Дітей на шляху до місця відпочинку супроводжуватимуть працівники Державтоінспекції.
 
«Сьогодні ми відправляємо наших діточок на відпочинок, щоб вони гарно провели час, оздоровилися та набралися нових сил. У цьому році ми плануємо відправити ще дві групи дітей - деякі з них поїдуть відпочивати вдруге. А влітку будемо чекати на дітей із Івано-Франківщини, які зможуть оздоровитися на чорноморському узбережжі», - зазначив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Євген Криницький.
 
«Я дуже вдячна за те, що мені випала така нагода відпочити на Івано-Франківщині. Раніше я ніколи не була на Прикарпатті, тільки бачила на фото. Мені дуже подобаються традиції прикарпатців, я багато читала про те, як місцеві жителі відзначають свята, про їх звичаї та обряди. Дуже цікаво буде побачити все на власні очі», - зазначила Ліза Осаченко, донька одного з бійців АТО, яка проживає в смт Велика Лепетиха.
 
Нагадаємо, 28 березня перша група дітей бійців АТО, з різних районів Херсонської області, приїжджала відпочинок на Івано-Франківщину. Вони відвідали об’єкти культурної спадщини, музеї, виставки, місцеві санаторії оздоровчо-лікувального спрямування, брали участь у культурно-мистецьких заходах, ознайомилися з народними традиціями та звичаями Гуцульщини, знайшли нових друзів.